Aarhus forvandles til et kulturelt laboratorium for kreativitet

Som transportvirksomhed med ambitioner om at sprede kunst og kultur så meget som vi overhovedet kan, er vi selvfølgelig stolte over at være en del af projektet Europæisk kulturhovedstad Aarhus 2017.

2017 er et stort år for Aarhus. Sammen med Region Midtjylland og 18 andre kommuner varetager regionen titlen ”Europæisk kulturhovedstad”. Vi deltager i projektet og medvirker bl.a. i kunstprojekter i adskillige regioner.

Den Europæiske kulturhovedstad er et initiativ, som blev taget af EU’s ministerråd med det mål at sammenføje EU’s befolkning endnu mere. Hvert år får en eller flere byer mulighed for at fremvise og udvikle sit kulturliv. I løbet af året er vi engageret i adskillige kunsttransporter og installationsprojekter. Blandt andet har vi varetaget den mildt sagt spektakulære installation af den israelske dansetrup Public Movements forestilling Rescue, samt transporteret værker af den britiske sanger Anohni.

Aarhus 2017 er et af de mest betydningsfulde kulturprojekter i Danmark og indebærer øgede muligheder for at investere i Aarhus og region Midtjylland for mange forskellige aktører. Men frem for alt handler initiativet om at så nye frø til forandring og nytænkning. Med sit slogan Let’s Rethink vil Aarhus profilere regionen som et kulturelt laboratorium, hvor der kan opstå nye, kreative løsninger.

Samarbejdet har en meget stor kulturel betydning for regionen og byder også på mange fordele for vores nuværende og fremtidige virksomhed. Blandt andet giver det os yderligere muligheder for at tilbyde kvalitetshævende tjenester til museer i det Jydske. Vi kan også se, at efterspørgslen efter vores kompetencer øges markant i det vestlige Danmark. Projektet er en platform, hvor vi kan skabe et fundament for videre ekspansion i regionen. Ikke mindst indebærer Aarhus 2017 at vi kan sprede kunstoplevelser ud til et bredere publikum og samtidig gøre fremtidigt samarbejde muligt.

Jørgen Jul Jensen

Den langsigtede effekt af at få relationer på tværs, så man kan fortsætte samarbejdet efter kulturhovedstadsåret, få fælles referencerammer og blive bedre til at løfte sammen og lave nye projekter; det er der store muligheder for

Læs mere om vores samarbejde med Aarhus 2017 i artiklen: Et strålende samarbejde