Konstbil
Styrning av temperatur och relativ luftfuktighet i våra konstbilar

Transport af kunst

Specialbyggede biler til kunsttransport

Vi kan håndtere og transportere malerier, skulpturer, antikviteter, eksklusive møbler og andre følsomme genstande i vores specialbyggede biler.

Bilerne har klimaanlæg, fuld luftaffjedring, GPS-overvågning, alarmsystemer m.m. Nogle af vores køretøjer har hæve-/sænketag og ekstra store sidedøre, så vi kan laste større værker stående. Vi har også indbygget et ekstrasæde til kurerer i førerhuset, og i en af vores biler har vi to kurersæder.

Verdens mest moderne kunstbil fra MTAB

Verdens førende museer kræver fuldt udstyrede køretøjer, hvor temperatur og klima kan indstilles til det ønskede niveau.

Vores nye bil er fyldt med nye tekniske løsninger, og den har plads til både to kurerer og ekstra store kunstgenstande, da den indvendige lasthøjde er tre meter høj, hvilket er et godt stykke over standarden. Løfteplatformen har en kapacitet på tre ton og er ikke mindre end 2,60 m lang.

Konstant klima

Bilen er bygget til at opretholde et konstant indeklima, uanset vejret udenfor. Luftfugtighed og temperatur kan justeres efter kundens behov med fire klimazoner og med fem termostatfølere, som styrer temperaturen. Føreren og kurererne kan følge forholdene i de forskellige zoner via en skærm i førerhuset. Vi kan desuden fjernovervåge niveauerne fra vores hovedkontor i Bromma.

Bilen er udstyret med to varmeaggregater og to affugtere samt ni ventilatorer i taget, som fordeler temperatur og luft i lastområdet. Ventilatorerne kan skydes frem og tilbage på skinner i taget for at opnå optimal fordeling.

Højere sikkerhed

Bilens vægge er forstærket med stålplader, og MTAB har fået installeret et dobbelt låsesystem, hvor kureren har sin egen nøgle. Vi har desuden GPS-positioneringssystem og geofencing, hvor ruten er indlæst på forhånd, og hvor eventuelle afvigelser fra ruten medfører alarm til et vagtselskab og eventuelt politiet. Der er også de sædvanlige overfaldsalarmer.

Vi er overbeviste om, at MTABs nye bil er markedets mest sikre og moderne kunstbil.

Moderne biler til følsomme transporter

MTAB har en af de mest moderne bilflåder, og lastbilerne udskiftes jævnligt til mere moderne og mere miljøvenlige modeller.

I alle vores biler, både lokale biler og linjebiler, har vi specialudstyr, der gør det muligt for os at pakke forskellige produkter uden emballering. Flere af vores biler er tempererede, fuldt luftaffjedrede og specialudstyret med en række hjælpemidler, der giver dine følsomme produkter stor sikkerhed under transporten. I kombination med vores chaufførers viden giver det et meget lavt antal skader.

For at øge sikkerheden for både chauffør og dit gods har vi ud over GPS-overvågning installeret tyverialarm, overfaldsalarm, gasalarm og løse personalarmer i alle køretøjer. Vores transportledelse har fuld kontrol over, hvor bilerne befinder sig, gennem GPS-positionering og GSM-kommunikation. Overfaldsalarmen er forbundet direkte til alarmcentraler via det internationale sikkerhedsselskab Securitas.

Vi har et flådestyringssystem med funktioner som: lokalisering (sporing), zonealarm, meddelelsesfunktioner, positionering og køretøjsdata. Føreren har adgang til data under transporten, positionering, alarmer, personlig overfaldsalarm, ruteplanlægning, køretid, meddelelsesfunktioner og integreret, håndfri GSM-telefon.